NOUPS & Co.

12.04.2007

KDO SMO NOUPS & Co.?

Zapisano pod: NOUPS — miran6 @ 21:41

NOUPS & Co. smo skupina posameznikov z enakim ciljem. Nezadovoljni ozaveščeni uporabniki psihiatričnih storitev in “civili” bi radi sporočili svetu, da so ljudje s težavami v duševnem zdravju, ki zaradi bolezni pristanejo pogosto na družbenem dnu, ENAKOPRAVNI ostalim človeškim bitjem, ki živijo v prepričanju (lastnem in splošnem), da so NORMALNI. Company bi lahko poimenovali kar zainteresirano javnost, ki pomaga odstranjevati stigmo in razbijati predsodke pred duševnimi boleznimi. Zadali smo si nekaj nalog. Za začetek.

1. SKUPNI BLOG

Namenjen je ozaveščanju javnosti, opozarjanje o pomembnosti preventive na področju duševnega zdravja, literarnemu in likovnem ustvarjanju, pisanju o športu in šahu in seveda destigmatizaciji. Pišemo tako NOUPSi kot Co. Različnost razveseljuje.

2 . SREČANJA

Srečujemo se enkrat teden ali po potrebi. Na naših srečanjih se pogovarjamo. O življenju, vesolju in sploh vsem, hehe, največ pa o tem, kako dobro izgleda ta naš blog, kaj bi bilo treba še dodati, katerega pisca navdušiti za objavljanje in podobno.

Aktivnosti, ki so prilepljene nekam v prihodnost, ampak ne neizvedljive:

3. Iskanje stikov s sogibanicami. Gibanje – gibanica – sogibanica. Če kdo pozna kakšno sogibanico, naj to čimprej javi.

4. Organiziranje izobraževalnih dejavnosti. Ko bo od nekje padel prvi €. Vsekakor bi radi navezali stike z raznimi evropskimi organizacijami in izmenjevali izkušnje s somišljeniki.

5. Iz “krneki” se bomo formirali v “neki”. Kaj to bo, še ne vemo. Bogo predlaga, da bi bili gibanje. In to gibanje bo nekoč imelo svojo spletno stran in glasilo. The sky is the limit.

Čeprav mogoče ne izgleda tako – vse, kar je tu napisano, je mišljeno smrtno resno. Čeprav se včasih delamo norca iz norosti, so naši načrti zreli, odrasli in uresničljivi. Nekateri nas že poznate in ste verjetno že ugotovili, da ne gre za skupino katatonikov ali morilskih psihopatov ali od boga pozabljenih socialnih delavk.

Ostali pa – berite nas! Mogoče se boste naučili česa novega.
Naprej v nove zmage!

  • Share/Bookmark


1 komentar »

  1. Komentira ray ban sunglasses

    It’s good to see this information in your article, I am looking the cheap ray ban sunglasses but there was not any in your proper resource, So now i have the link which i was looking for my research, which focus on ray ban aviators here.


RSS vir za komentarje na objavo. Trackback URI

Komentiraj

Prelomi vrstic in odstavkov so samodejni, e-poštni naslov ni nikoli prikazan, dovoljen je HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

(obvezno)

(obvezno)


Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !
Blog NOUPS & Co. | Zagotavlja SiOL | O Sistemu |