NOUPS & Co.

18.04.2008

Še o Mostovih – nadaljevanje

Zapisano pod: NOUPS — bogo33 @ 14:06

4. Smo društvo za vzpodbujanje sprememb pri velikih združenjih.

Gre za spremembe o katerih že vrabci čivkajo po strehah “psihiatrične države”. Zaenkrat je pri izvajalcih čutiti samo določeno pripravljenost za premike, kar je sicer razumljivo, saj bi resnične spremembe – v dobro uporabnikov, marsikaj od njihove dosedanje prakse obrnilo na glavo. Mišljene so seveda spremembev delovanju skupnostnih služb za duševno zdravje in to na vseh nivojih, ki sedaj pretežno služijo sistemu – namesto uporabnikom.

5. Smo društvo za vzpodbujanje tematskih omizij z aktualno uporabniško problematiko.

V dveh mesecih je FSD na našo pobudo organizirala tri takšna srečanja med stroko (profesorji in študentje) in uporabniki.

Sredi maja (predvidoma 15. maja) pa bo na FSDju javna tribuna o problematiki stanovanjskih skupnosti (skupin) z naslovom: “Da iz številke postane človek – stanovanjske skupine po 16 letih – pogled uporabnikov”.

Prišli bodo vabljeni gostje iz ministrstva, centrov za socialno delo in izvajalskih združenj ter nekaterih nevladnih organizacij. Prišli bodo novinarji. Razen stroke – profesorjev in študentov ste pa vroče vabljeni Vi – uporabniki psihiatričnih storitev. I hope – we shall overcome!

6. Smo društvo, ki bo gradilo mostove med normalnostjo in norostjo.

Skratka eden od ciljev našega društva je tudi informiranje širše javnosti o problemih, povezanih z duševnim zdravjem in opozarjanje pristojnih institucij na spoštovanje načel dobre prakse pri delu z ljudmi (cit. iz vabila)

Kajti ne bi bilo slabo, da se vsi skupaj kot državljani namreč – začnemo zavedati pomena zdravja, še posebej duševnega – tudi kot pomembne “javne dobrine”, ne pa da “to vredno in dobro” lahkomiselno prepuščamo kapitalu, manegementu in ostalim”pticam roparicam”.

V Ljubljani 18.04.08

za NOUPS & Co. Bogo Krajnc

  • Share/Bookmark


Brez komentarjev »

Še brez komentarjev.

RSS vir za komentarje na objavo. Trackback URI

Komentiraj

Prelomi vrstic in odstavkov so samodejni, e-poštni naslov ni nikoli prikazan, dovoljen je HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

(obvezno)

(obvezno)


Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !
Blog NOUPS & Co. | Zagotavlja SiOL | O Sistemu |